Zonterapi mot barnlöshet

Hur du kan bli hjälpt med zonterapi mot barnlöshet

När du läser den här sidan får du förståelse för hur du kan bli hjälpt av zonterapi mot barnlöshet.

Du får koll på vad det är som zonterapi mot barnlöshet kan behandla och hur det kan öka dina chanser att bli gravid. Oavsett om du vet orsaken till din barnlöshet eller inte så kan zonterapi hjälpa dig att få barn.

När du har svårt att få barn, så undrar du förstås varför. Varför får inte vi barn? Att du söker svar på den frågan är för att du vill hitta en lösning. Om du vet varför, så vet du också vad du kan göra åt det.

En del får svar på varför, andra inte. För en del så handlar det om ägglossningen, eller om skador på äggledarna. För andra kanske det inte går att hitta en orsak till barnlösheten. Allt ser bra ut.

Oavsett om du har en orsak till din barnlöshet eller inte så kan zonterapi hjälpa dig att få barn.

Hur behandling med zonterapi mot barnlöshet påverkar din kropp och dina möjligheter att få barn

Genom zonterapi så går det att behandla olika delar av kroppen som har en inverkan på fertiliteten och möjligheten att få barn. Det är också det man gör.

I en zonterapibehandling mot barnlöshet så behandlas alla delarna, inte bara ett organ eller en punkt. Ofta har olika system i kroppen en inverkan på varandra.

En obalans på ett ställe kan påverka ett annat ställe. Genom att behandla hela kroppen så balanseras de olika systemen så att de kan samverka på ett optimalt sätt.

De olika delarna av kroppen som behandlas vid barnlöshet är t.ex. de reproduktiva organen, olika hormonsystem, immunförsvaret och bäckenområdet.

För varje område som behandlas vid barnlöshet så är det olika faktorer för barnlöshet som påverkas, det är så du kan bli hjälpt av zonterapi vid barnlöshet, oavsett var orsaken ligger.

Hur du vet vad zonterapi kan behandla så att du kan bli med barn

De reproduktiva organen, vilket är äggstockar, äggledare och livmoder för kvinnan, respektive testiklar, sädesledare och prostata för mannen är centrala i zonterapibehandlingen. Det är många olika faktorer som påverkas här:

  • Hjälper äggblåsorna att mogna till ägg av god kvalitet
  • Stimulerar en regelbunden ägglossning
  • Läker förträngningar eller skador på äggledare
  • Påverkar livmoderslemhinnan och miljön i livmodern så att den är gynnsam för spermierna och de kan nå ägget
  • Påverkar livmoderväggen så att det befruktade ägget kan fastna
  • Förbättrar kvaliteten på spermierna

Olika hormonsystem vilka finns bl.a. i olika hjärncentra, i sköldkörteln, i  binjuren, och i äggstockarna:

  • Balanserar hormonerna i kroppen, vilket är nödvändigt för att ägglossning, miljön i livmodern och infästning för ägget ska fungera som det bör.
  • Hormonbalansering för mannen handlar i första hand om spermierna och deras funktion och livslängd. Hormonerna påverkar även lusten för båda.

Immunförsvaret:

  • Balanserar immunförsvaret. Ifall immunförsvaret är överaktivt kan det stöta bort ett befruktat ägg. När immunförsvaret balanseras kan det befruktade ägget bli accepterat och fästa på livmoderväggen.

Bäckenområdet:

  • Löser spänningar och låsningar och förbättrar blodcirkulationen i området, vilket påverkar de reproduktiva organen och deras funktion.

Alla olika delarna som behandlas vid barnlöshet är viktiga för att du ska kunna bli med barn. Det är därför zonterapi är så effektivt att hjälpa barnlösa par, även de som testat IVF utan att lyckas.

>> Nu kan du ge dig själv zonterapi mot barnlöshet, läs mer här.