Zonterapi

Hur du får koll på vad zonterapi är

På den här sidan om zonterapi kommer du att få reda på vad det är och varför behandlingen är så effektiv för att behandla barnlöshet. Genom att förstå vad zonterapi är kan du hjälpa dig och din kropp till balans så att du kan bli gravid.

När du läser den här sidan kan du själv avgöra om det är en behandlingsform som du skulle vilja testa för att komma till rätta med din barnlöshet, och du slipper känna dig utlämnad till vården eller till de behandlingar som finns där. Då slipper du riskera att din kropp är i obalans vilket försvårar för kroppen att bli gravid.

Hur zonterapi kan hjälpa dig få barn

Att försöka få barn utan att lyckas är påfrestande. Varför lyckas andra och inte vi?

Att oskyddat sex ska leda till graviditet är så självklart. När det inte blir så för er så blir du helt ställd. Vad mer kan ni göra? Det är frustrerande när du inte vet vad du ska göra åt det.

Då är zonterapi en väg som ni kan pröva.

Zonterapi är en behandlingsform som är känd för att hjälpa mot just barnlöshet. Många par har blivit hjälpta av att behandlas av en zonterapeut och otaliga är de barn som zonterapeuter kan säga att de är ”mamma” eller ”pappa” till.

Det är en alternativ behandlingsform som funnits i minst femtusen år i olika kulturer i Kina, det gamla Egypten och hos indianerna. Genom behandlingen stimuleras din kropps egna självläkningsförmåga och din kropp kommer i balans. Då ökar chanserna för dig att bli gravid.

Att zonterapi är så effektivt mot barnlöshet beror bl.a. på att behandlingen påverkar flera olika delar av din kropp. Det påverkar både det kroppsliga som dina äggstockar, äggledare och livmoder respektive sädesledare och spermier, och så påverkas det hormonella.

Du kan läsa mer här om zonterapi mot barnlöshet, och vad som behandlas.

Eftersom terapin påverkar flera olika system i din kropp, så behöver en zonterapeut inte nödvändigtvis veta orsaken till din barnlöshet innan behandlingen påbörjas. Det är skillnad mot vården där en utredning alltid görs innan behandling för att se om man hittar någon orsak till barnlösheten.

Många gånger så kan zonterapeuten under behandlingen hitta obalanser i olika system i din kropp som kan påverka din fertilitet och chansen för dig att få barn. Genom zonterapibehandlingen så påverkas obalanserna i din kropp och dina chanser att bli gravid ökar.

Så påverkar zonterapi din kropp

Zonterapi stärker kroppens självläkning och din kropp kommer i balans. Vill du förstå mer om självläkning läs här.

Grundtanken är att hela kroppen finns representerad i fötterna och att kroppens olika delar motsvaras av fotens olika delar. Genom att behandla fötterna stimulerar man alltså hela kroppen.

Det kan låta konstigt att om man behandlar fötterna så händer det saker i kroppen. Hur det fungerar finns det olika teorier om, men man har inte idag tillräcklig kunskap för att exakt kunna säga hur det går till. Det är istället på erfarenhet som zonterapi bygger. Och en behandlingsform som har funnits i olika kulturer världen över, och överlevt i femtusen år har ju tydligen något att bidra med.

Det är alltså genom att massera och trycka på olika zoner på dina fötterna som olika delar av din kropp påverkas. På det sättet är zonterapi så kraftfullt för att man kan behandla flera olika delar på samma behandling. Man ser kroppen som en helhet, där olika funktioner eller system i kroppen hänger ihop.

Vid barnlöshet behandlas t.ex. både ditt hormonella system och ditt reproduktiva system i en zonterapibehandling. Det gör att din kropp kan balansera båda systemen så att de samverkar.

Förutom de kroppsliga funktionerna så läker behandlingen dig även på andra plan både mentalt och känslomässigt. Och eftersom hur du mår mentalt och känslomässigt faktiskt påverkar din fysiska hälsa så kan det ge stora förbättringar för dig.

Zonterapi kan också användas för en rad andra typer av besvär eller obalanser förutom barnlöshet som t.ex. magbesvär, hudbesvär, hormonella obalanser, astma, allergi, huvudvärk och migrän. Det kan du läsa mer om på min site Zonterapi Linköping.

Så vet du hur en zonterapibehandling går till

En zonterapibehandling är en skön och avkopplande upplevelse. Att få fötterna masserade är avslappnande, och att komma ned i varv hjälper kroppens självläkning. Du kan läsa mer här om hur en zonterapibehandling går till och hur många behandlingar du kan behöva för att bli hjälpt.

>> Nu kan du få hjälp att bli gravid genom zonterapi, läs här.