Carins barnlöshetsresa

”Vi fick en liten dotter följande vår, och det är verkligen det häftigaste vi båda någonsin har upplevt!”

Längta barn.

Jag och min sambo hade varit tillsammans ett tag, när vi tillslut bestämde oss för att nu, nu var det dags. Dags att ta steget och skaffa barn.

Vi träffades under studietiden. De första åren som vi var ihop var en spännande tid. Allt låg framför oss, alla möjligheter var öppna. Efter att vi börjat jobba, så började åren rulla på, och det var mycket vi ville hinna med att göra innan, innan vi skaffade barn.

Så kom då dagen då vi bestämde oss för att nu var det dags. Nu skulle också vi få barn.

Månaderna gick, och ingen graviditet dök upp. Plötsligt kändes det som om alla fick barn, utom vi. Vänner till oss fick sina första barn, en del fick sina andra och tredje barn, t.o.m. fjärde, och vi fick inget.

Vi försökte i ett och ett halvt år, sedan vände vi oss till en barnmorskemottagning för att få hjälp. Utredningen startade, och alla möjliga prover togs. Allt var normalt. Hormoner och ägg var bra, spermierna av toppkvalitet. Och ändå inga barn.

Det kändes konstigt att ingen förklaring få. Varför blev inte vi gravida? Det var både jobbigt och skönt att det inget ”fel” fanns. Jobbigt för att då fanns det ingen lösning att ta till, och skönt för att då fanns det fortfarande hopp.

Det fanns ingen förklaring, vi borde kunna få barn. Så vi provade oss fram. Vi provade insemination och hormonbehandlingar utan resultat. Varje gång var hoppet på topp, och varje gång mensen kom var en besvikelse.

Vi ville prova alternativ innan vi gav oss på provrörsbefruktning, IVF. Jag hade precis utbildat mig till zonterapeut och fått höra hur bra zonterapi var mot barnlöshet. Våra lärare vittnade om alla par som hade fått barn tack vare dem. Så vi testade zonterapi men det hjälpte inte oss. Och vi visste ju att det kunde vara så. Alla blir inte hjälpta av zonterapi.

Vi gav oss på att testa akupunktur, hos olika terapeuter. Också det utan resultat.

Så tog vi nästa steg och provade IVF. Det blev två IVF-behandlingar utan resultat. Två behandlingar som tog en hel del på krafterna både kroppsligt och mentalt. Och där föräldrar, syskon och vänner i vår omgivning också hoppades att det skulle gå vägen. Och där jag hade rollen av den negativa budbäraren när vi fick konstatera att det inte heller den här gången hade lyckats.

Det kändes orättvist, varför kunde inte vi få barn? Alla andra fick ju det. Vi som längtade så. Vi som skulle vara sådana bra föräldrar.

Så träffade jag en zonterapi-kollega som hade utbildat sig inom en alternativ skola i Österrike. Akupunktmassage kallade hon det och jag fick en behandling. Det hände något i kroppen. Jag kände det direkt efter behandlingen. Fast att det skulle hjälpa mig att få barn, det kunde jag aldrig tro.

Nästa gång jag väntade min mens, så kom den inte. Vi flyttade just de dagarna, så det kanske var så att mensen blev försenad av stressen? Fast när det gått ytterligare några dagar utan mens, då var det väl dags att ta ett graviditetstest iallafall? En teststicka inhandlades.

Jag kommer alltid att minnas hur jag satt där på toaletten och läste instruktionen. Jag tog testet, och fast det stod att det skulle dröja några minuter innan strecket skulle synas, så dök det upp direkt! Testet visade att jag var gravid! Varken jag eller min sambo vågade tro att det var sant.

Det dröjde några veckor innan vi kunde ta det på allvar. Jag fick dock de vanliga graviditetssymptomen så det var ju inget att tveka om. Vi ville inget ta ut i förskott, utan gladde oss åt att jag överhuvudtaget hade blivit gravid. Och det på helt naturlig väg!

Idag är vi här, och vi är tre personer i vår familj. Vi fick en liten dotter följande vår, och det är verkligen det häftigaste vi båda någonsin har upplevt.

Samtidigt som vi hade vår egen barnlöshetsresa, så jobbade jag som nybliven zonterapeut med att behandla andra. Jag behandlade alla möjliga typer av besvär, och så småningom kom det också barnlösa par.

Vi hade ju själva inte blivit hjälpta av zonterapi. Hur skulle det gå för mig att behandla de här paren? Kunde jag som zonterapeut behandla dem, när jag själv inte hade blivit gravid? Jag kände ju igen deras längtan, hopp och hopplöshet. Kunde jag ge dem hopp?

Det första paret var som vi, de ville testa alternativ innan de gav sig på IVF. Jag gav dem zonterapi-behandlingar, precis som jag lärt mig, och det gav resultat! Oj, vad häftigt! Nästa par hade testat två IVF-behandlingar utan att lyckas bli gravida så som vi gjort. Och nu ville de prova något annat. När kvinnan återkom efter fem zonterapibehandlingar och berättade att mensen uteblivit så var lyckan total! Hon var gravid. Det hade lyckats denna gång!

När jag behandlade och jag fick se med egna ögon att zonterapi kunde hjälpa barnlösa par, så vågade jag tro att det faktiskt var så att de flesta blev hjälpta. Att de flesta barnlösa par kunde få barn med hjälp av zonterapi, trots att det inte hjälpte just oss. Det var ju en annan alternativ metod som hjälpt oss.

Eftersom jag själva varit i den sitationen att ha försökt få barn, i flera år utan att lyckas. Att jag vet hur det är att längta och hoppas. Och att jag sedan hittade en metod som fungerade för mig, och att jag fått uppleva den fantastiska känslan när vi väl fick vårt barn.

Och eftersom jag själv kan en behandlingsmetod som hjälpt så många barnlösa par att få barn. Så vill jag ge fler denna fantastiska upplevelse. Jag vill hjälpa så många som möjligt som försöker att få barn.

>> Kolla här för att se hur du kan få hjälp mot din barnlöshet genom zonterapi.

Jag önskar dig all lycka!